loader-logo

 

 

 

„Gyvieji šaltiniai“: vasara karo ir tikėjimo kovoje

Šių metų vasarą pasitikome kitaip nei anksčiau. Karas – tai stiprų neigiamą emocinį krūvį nešantis žodis ir įvykis, kuris palietė ne vien ukrainiečių, bet ir viso pasaulio gyventojų širdis. Neatsitiktinai ir žurnale „Gyvieji šaltiniai“ nusprendėme daugiau dėmesio skirti KARO IR TIKĖJIMO temai.

„Karas iš vidaus ir karas naujienose atrodo skirtingai. Patirdamas karą iš vidaus, būdamas jo liudininku ir auka, netyčia pradedi siekti formuluočių tikslumo. Juk politinio korektiškumo ar Rusijos propagandos iškreipta neaiški kalba ne tik pateikia iškreiptą informaciją, bet ir palaiko neteisybę, kurią patiria visos šio karo aukos“, – dalinasi mintimis Ukrainos krikščionis, akis į akį susidūręs su karo realybe.

„Baisu, ką gali padaryti neturintis vertybių ir ribų grobuonis. Bet ar mes, tikintieji, matome, kad širdies kietumas mūsų viduje yra toks pat „grobuonis“, siekiantis savo naudos? Ar mes suprantame, kad mūsų poelgiai, kylantys iš meilės sau, taip pat žaloja mūsų artimą, skleidžia blogį ir daro naikinančią žalą?“, – rašo lietuvių krikščionis karininkas, lygindamas karo situaciją su Dievo įstatymo laužymu.

Apie tai ir dar daugiau skaitykite mūsų žurnale!

„Gyvieji šaltiniai“ laukia jūsų „Gerosios Naujienos centre“ Vilniuje (Pylimo g. 20-10) arba internetu www.km.lt