loader-logo

 

 

 

 

„Gyvieji šaltiniai“: žiema aidint vaikų juokui (2023/4)

Šių metų mūsų krikščioniško žurnalo numerius vainikuoja paskutinysis žiemos numeris, kurio tema – DIEVO DOVANA – VAIKAI. Jie yra nepaprastai brangūs ne tik mums, jų artimiesiems, bet ypatingas ryšys egzistuoja tarp Viešpaties Jėzaus ir šio pasaulio mažųjų gyventojų. Taigi vaikams žengiant pirmuosius žingsnius Dievo link, per krikščioniško ugdymo prizmę šį kartą atidžiau pažvelgėme į prasidedantį vaikų gyvenimo kelią.

Vaikai – tai Dievo dovana, kurią gavę įsipareigojam juos besąlygiškai mylėti, gerbti, saugoti ir užauginti dorais bei dievotais žmonėmis. Nors krikščionybė ir nėra paveldima iš tėvų ar senelių, tačiau krikščioniško auklėjimo įtaka palieka gilų pėdsaką vaiko raidoje ir, neabejotinai, formuoja jo gyvenimo kryptį. Krikščioniško ugdymo užduotis – suteikti vaikams tikėjimo šaknis ir sparnus!

„Šeimoje pamaldžiai ir nuosekliai kalbėkime vaikams apie Dievo troškimą kiekvienam žmogui susitaikyti su Dievu. Nuo gimimo vaikai turi teisę susipažinti su Dievu Kūrėju ir Juo žavėtis, tikėti sielos nemirtingumu ir atskaitomybe, sužinoti, kas nutiko žmonijai po pirmųjų žmonių neprotingo pasirinkimo, ir apie Dievo paruoštą būdą atnaujinti santykį su Juo. Nuosekliai, reguliariai ir po truputį mokomi vaikai turi didelę tikimybę pripažinti, kad jiems reikalingas Gelbėtojas Jėzus.“ – įžvalgomis dalinasi vaikų krikščioniško ugdymo specialistė.

Apie tai ir dar daugiau skaitykite mūsų žurnale!

„Gyvieji šaltiniai“ laukia jūsų „Gerosios Naujienos centre“ Vilniuje (Pylimo g. 20-10) arba internetu: www.km.lt

lt_LTLithuanian